Skip to main content

Vi hjälper dig med
badrumsrenoveringar

Begär en Kostnadsfri Offert för din Badrumsrenovering

Starta din resa mot ett nyrenoverat badrum genom att begära en offert som är skräddarsydd efter dina specifika behov och önskemål. Våra erfarna VVS-installatörer hjälper dig att få en helhetsbild och erbjuder ett kostnadsförslag med fast pris. Detta är ett säkert och tryggt sätt att genomföra din badrumsrenovering.


  • Kakel och Klinker
  • Möbler och Inredning
  • VVS-Installation
  • Elinstallationer
  • Service och Underhåll

Ring oss idag

Kontakta oss för konsulation

Vi strävar efter att göra din badrumsrenovering smidig och framgångsrik med vårt team av erfarna yrkesmän. Lita på oss för att leverera resultat som överträffar dina förväntningar.


Sätt en Budget

Utbudet av kakel, porslin, blandare och annan badrumsinredning varierar mycket i både kvalitet och pris. Bestäm hur mycket du är villig att spendera och välj produkter därefter. På Badplatsen kan du enkelt få en översikt över olika prisnivåer, stilar och alternativ.

Skapa en Skiss

Mät rummets dimensioner och notera placeringar av dörrar och eventuella fönster. Fundera på om du vill behålla befintliga installationer eller göra förändringar, såsom att flytta golvbrunnen eller byta ut badkaret mot en dusch och tvättmaskin. Kontrollera med en certifierad VVS-installatör att dina planer är tekniskt genomförbara. Om du bor i en bostadsrätt, se till att få godkännande från föreningen

Definiera Behov och Stil

Tänk igenom vad du och din familj behöver av badrummet både nu och i framtiden. Behöver du extra förvaring? Hur vill du att badrummet ska kännas? Samla inspiration från tidningar, kataloger och internet. Skapa en moodboard för att lättare kunna kommunicera dina idéer med hantverkaren.

Välj Färg, Kakel och Klinker

I Sverige är vi ofta försiktiga med färgval i badrummet. Om du vill ha ett mer vågat uttryck, överväg en fondvägg eller ett mönstrat golv. Tänk även på storleken på kakelplattorna – för golv med traditionell golvbrunn bör plattorna inte vara större än 20 x 20 cm. Alternativt kan du välja en långsmal golvbrunn.

Välj Rätt Inredning

Porslin

Porslin är en viktig del av badrummets funktion och estetik. Du kan blanda porslin från olika tillverkare, men se till att detaljerna är kompatibla.

Duschvägg

Det finns många varianter av duschväggar som möjliggör kreativa lösningar. Välj mellan fasta väggar, väggar med dörrar eller rundade varianter. Säkerhetsglas är både praktiskt och snyggt.

WC

Välj mellan golvstående eller vägghängda toaletter. Vägghängda varianter underlättar städningen och finns nu i robusta utföranden. Toaletter utan spolkant och med mjukstängande lock är praktiska och hygieniska val.

Badkar

Välj mellan fristående badkar, badkar på tassar eller inbyggda och kaklade varianter. Inbyggda badkar kan vara ett ekonomiskt och säkert val.

Smart Förvaring

Underskåp med utdragbara lådor under handfatet ger bra överblick och är ett smart komplement till det klassiska spegelskåpet.

Handdukstork

Välj mellan elektrisk, vattenburen eller kombinerad handdukstork. Dessa är både praktiska och energieffektiva, särskilt när hela familjens handdukar behöver torka efter morgonduschen.

Blandare till Dusch, Badkar och Tvättställ

Det finns en mängd olika blandare att välja mellan, från traditionella till energisnåla modeller. Tänk på både estetik och funktionalitet när du gör ditt val. En ECO-märkt blandare kan spara både energi och pengar.

Gör en Tidsplan

Planera noggrant med din hantverkare och se till att allt är förberett innan rivningen av det gamla badrummet påbörjas. De flesta produkter på Badplatsen finns i lager, vilket minimerar leveranstiden och underlättar planeringen.

Vill du ha en konsulation?

Skriv dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Tiden för en badrumsrenovering kan variera beroende på projektets omfattning och komplexitet. I genomsnitt tar en komplett renovering av ett standardbadrum cirka 4-6 veckor. Det är viktigt att planera noggrant och säkerställa att alla material och produkter finns tillgängliga innan arbetet påbörjas för att undvika förseningar.

Behöver jag ett bygglov för att renovera mitt badrum?

Generellt krävs inget bygglov för att renovera ett badrum i en bostad. Däremot kan det krävas tillstånd från din bostadsrättsförening om du bor i en bostadsrätt. Det är också viktigt att följa gällande byggnormer och säkerhetsföreskrifter, särskilt när det gäller VVS- och elinstallationer. Anlita alltid certifierade hantverkare för att säkerställa att arbetet utförs korrekt och enligt lagkrav.

Hur mycket kostar en badrumsrenovering?

Kostnaden för en badrumsrenovering varierar beroende på faktorer som badrummets storlek, materialval, och omfattningen av de förändringar som ska göras. En enklare renovering kan kosta runt 50 000 till 100 000 kronor, medan en mer omfattande renovering med lyxiga material och detaljer kan kosta över 200 000 kronor. Det är en god idé att sätta en budget i förväg och få flera offerter från olika hantverkare för att jämföra priser och säkerställa att kostnaderna håller sig inom budgeten.